sunnuntai 20. maaliskuuta 2016

Riuttaskorpi


c. Jenny Piittinen

Nyt on Riuttaskorven virkistymetsä ja Suutarilankoski nähty. Paikka oli varsinkin laavun luona tosi kiva, vaikkakaan retkeily reittiä ei oltu kunnolla merkitty kaikkialta ja polku oli suurimmaksi osaksi peittynyt lumeen. 

Lauantai aamuna me siis lyötiin siskokset Jennyn autoon ja suunnattiin nokka kohti Riuttaskorven retkeily aluetta, joka sijaitsee Ylöjärvellä. Automatka meni huomattavasti paremmin kuin viime reissulla eikä takapenkiltä kuulunut murahdustakaan. Retkeily alueen parkkis oli todella metsässä, mutta navigaattorin ja maastokartan avulla sekin löytyi. Heti perille päästyämme kävelimme laavulle, jossa vierähti seuraavat puolitoista tuntia syöden sekä kuvaillen hienoa koskea joka virtasi laavun vieressä.









Nuotio syttyi hyvin, ja aika kului hyvin makkaraa paistaessa. Itselläni oli mukana kaksi erilaista keittoa, mutta ensimmäisen onnistuin polttamaan ensimmäisen keiton pohjaan. 



Laavulta matka jatkui varsinaista retkeilyreittiä pitkin. Maasto oli yllättävän raskas. kun aina välillä oli vähän matkaa hankikantoa ja aina välillä jalka humahti hankeen tai pieneen ojaan. Joissain kohti reittiä oli pitkospuita tai selkeä polku, ja tasaisin väliajoin oli opaste kylttejä. Paikkoin kuitenkin polku ja pitkospuut olivat kadonneet lumen alle ja pari kertaa me eksyttiinkin polulta. Kerran pysähdyimme vielä kunnolla juomaan kaakaota sekä ihailemaan maisemia. Tauolla alkoi tuulla kamalasti ja tuli hieman kylmä. Kun päästiin jatkamaan matkaa, alkoi sataa, hassua kyllä, rakeita. Onneksi se ei kestänyt hirvittävän kauaa, ja sade oli loppunut kun me päästiin takaisin autolle. Reissu oli kiva, ja siskokset osasivat käyttäytyä. Tällä kertaa ruuastakaan ei tullut kauheaa jännitystä niiden välille, pari murahdusta muttei sen isompaa. Kiitos Jennylle ja Tuikulle hyvästä seurasta! :) 





Tästä eteenpäin olevat kuvat ovat c. Jenny Piittinen  




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti