sunnuntai 29. marraskuuta 2015

Yli ali ja ympäri

Niin kuin otsikosta saattaakin jo arvata, niin tämä postaus koskee vaikeusia, joita me ollaan tuon piskin kanssa koettu. Pitkäaikaisimmat vaikeudet ovat varmaankin olleet hihnakäytös, haukkuminen sekä ehdottomasti kontakti. Lisäksi luoksetulot ja erityisesti seuraaminen sekä perusasento ovat tuottaneet päänvaivaa. Kuitenkin suurinosa yllämainituista alkavat pikkuhiljaa olla paremmalla tolalla, ollaanhan niitä jo vuosi harjoiteltu. Vaikka Dora on yleensä todella nopea oppimaan niin varsinkin perusasento ja kontakti oli ylitsepääsemättömän vaikeita. 
 Alla on listattuna kaikkein vaikeimmat asiat, jotka me ollaan jo melkein kokonaan selätetty.

1. Hihnakäyttäytyminen

Kun Dora tuli mulle, se veti kuin hinaaja. Korvista ei ollut tietoakaan, eikä mikään tuntunut auttavan. Kaikki perusjutut mm. pysähtyminen aina kun vetää, vedonesto tuotteet sekä kieltäminen kokeiltiin, mutta varsinaista vaikutusta ei ollut. Heti kun aloimme harjoitella kontaktin ottoa sekä luoksetuloa vetäminenkin väheni. Tällä hetkellä Dora vetää aika harvoin, ellei se näe jotain huippukivaa kuten tutun kaverin tai esim. oravan.

2.Kontakti 

Varmastikin tärkein kaikista voittamistamme haasteista. Kun mä tajusin alkaa harjoittelemaan kontaktin ottoa automaattisesti, ilman käskyä, alkoivat asiat sujua vähän helpommin. Kontaktin ottoa me harjoiteltiin  yli puolivuotta, niin että aina kun Dora esim. lenkillä vilkaisi muhun päin niin heti kehu ja palkka. Siitä se alkoi pikkuhiljaa kehittymään ja nykyisellään koiruus ottaa hienosti kontaktia ja myös luoksetulo on huomattavasti parantunut. Eikös silloin olla onnistuttu?

3. Perusasento ja seuraaminen

Ehdottomasti vaikein opettaa. Seuraaminen onnistui palkkaamalla liikkeestä, aina kun Dora tuli vierelle niin kehu ja palkka. Pikkuhiljaa lisäsin käskysanan ja muuttelin kävelyvauhtia, sekä yritin tehdä seuraamisesta tiiviimmän. Perusasento oli hankalampi, ensin tein niin että otin namin käteen ja ohjasin sillä Doran sivulle istumaan. Meni tosi pitkä aika että se tajus idean, mutta nyt tulee jo ihan sujuvasti sivulle istumaan. Seuraaminen on parantunut kun aloitan ja lopetan sen seuraamiseen. Kumpikaan ei ole vielä täysin kunnossa, mutta ne alkavat jo sujua. 


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti